Istoric

Istoric

Povestea serviciului de salubrizare din municipiul Craiova își are rădăcinile întinse pe o perioadă de peste o sută de ani, încă din anii 1900, de pe vremea primarului Nicolae Romanescu, cel care a pus bazele economice, culturale, sociale și gospodărești ale orașului nostru.

După peste un secol, Salubritate Craiova continuă să scrie acest istoric, păstrând standardele înalte și adaptându-se nevoilor cetățenilor, prin investiții în utilaje de ultimă generație, prietenoase cu mediul, în echipe dedicate, dar și în felul în care toate activitățile din portofoliul Salubritate Craiova sunt manageriate la nivel de oraș.

Deși societatea noastră există, în mod oficial, din anul 2011, experiența de lucru în acest domeniu, la nivelul municipiului Craiova, este prezentă din anii 1990. Astfel, Întreprinderea de Gospodărire Comunală a orașului Craiova, în cadrul căreia se desfășurau activități privind spațiile verzi, salubrizarea orașului, gestionarea utilităților etc., a fost reorganizată la începutul anului 1991, divizându-se în „Apă și Termoficare” R.A. și R.A.D.P. (care a funcționat până în aprilie 1995, atunci când Serviciul Public de Salubritate Craiova a luat, oficial, ființă, ca instituție de sine stătătoare).

Serviciul Public de Salubritate Craiova era, atunci, un serviciu al Primăriei Craiova, activ între aprilie 1995 și ianuarie 2011, moment în care a luat ființă societatea comercială de astăzi, S.C. Salubritate Craiova S.R.L.

Rămânem fideli moștenirii pe care o avem de la cei dinaintea noastră și continuăm să păstrăm #CraiovaCuratăÎmpreună, zi de zi, alături de dumneavoastră!